facebook_page_plugin

Elsős leszek

 

A Polgár Judit Sakk Alapítvány az általános iskolák alsó tagozata számára négy évfolyamra szóló kerettantervet készített, amellyel a SAKKPALOTA PROGRAM 2013-tól hivatalosan választható tantárgy lett.

A sakk az egyik leghatékonyabb képességfejlesztő eszköz. Taneszközként a tananyag átadását könnyíti meg. Módszerében lényeges szempont, hogy nem a sakkjáték, hanem a sakk, mint szabályrendszer kerül be a tanításba.

A program az általános képességfejlesztésre, a logikus és kreatív gondolkodás elősegítésére nyújt egyedülálló lehetőséget.

A sakk fejlesztőhatásai:

  • pontos és gyors információfeldolgozás
  • mozgásos és vizuális élmény összekapcsolása
  • elemző és átfogó gondolkodás
  • következmények, összefüggések átlátása

Iskolánkban felmenő rendszerben kerül bevezetésre a Sakkpalota program. Jelenleg az első és második évfolyamon heti rendszerességgel, tanórai keretek között folyik az oktatás. A program sikeres alkalmazásához rendelkezésükre áll a teljes eszközrendszer: alapkészletek, demonstrációs táblák, sakk készletek, nagy sakk bábok, sakk szőnyegek.

Induláskor a célunk az volt, hogy a Polgár Judit Sakk Alapítvánnyal szoros szakmai együttműködésben kiemelt partnerré, referenciaiskolává váljunk. E cél elérése érdekében a tehetségfejlesztő sakkot beválasztottuk a helyi tantervbe, szakmai bemutató órákat tartunk, beszereztük a program teljes eszközrendszerét, kollégáinknak szakmai képzést tartottunk. Ennek meglett az eredménye!

2015. december 2-án  a Sakkpalota konferencián ünnepélyes keretek közt átvehettük a "Sakkpalota referenciaintézményi címet", illetve itt került sor az együttműködési megállapodás aláírására. A szerződést Polgár Judit sakknagymester, Krählingné Kovács Tünde igazgató, valamint Brájer Éva alpolgármester és Török Szabolcs tankerületi igazgató írt alá. (médimegjelenések az Eredmények/Médiamegjelenések menüpont alatt)

www.sakkpalota.hu